12 Ağustos 2015 Çarşamba

18.3.Dropbox


Dropbox
Dropbox, şu sıralar adından sıkça söz ettiren, alanındaki gelişmelere ve iyileştirmelere paralel olarak kendini yenileyen bir program. Son zamanların en kayda değer ve pratik teknolojisi bulut depolama (cloud computing)’ nın en güzel kullanımlarından biri. Eskiden depolama alanları o kadar yetersizdiki bir müzik dosyasını 2 diskete ancak sığdırabiliyorduk. Gittigide gelişen teknolojiyle beraber daha fazla bilgiyi elimizde tutabilir hale geldik. Artık bilgiyi elimizde depolamamızda bir anlam ifade etmiyor önemli olan elimizdeki o bilgiye istediğimiz her an ulaşabilmemiz. İşte bu ihtiyaçtan dolayı çeşitli sistemler geliştirilmiştir bunlardan biride dropbox'dur. Tamamiyle Cloud teknolojisi düşüncesiyle çalışan sistemde sisteme yüklediğiniz dosyalara siz istediğiniz zaman dünyanın her yerinden ulaşabiliyorsunuz. Dosyalarınız online bir ortamda saklanıyor.

Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten  farkıysa  yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak. Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve sonrasında da uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor.

Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor.

Dropbox, akıllı telefonlardan ve tabletlerden kullanıldığında verimini daha çok hissettiriyor. Mobil üzerinden kullanıldığında başlangıçtaki 2GB’lik boş alana ek olarak 500 MB’lik ‘Camera Uploads’ adında bir alan daha ekleniyor.
Dropbox'u nasıl kullanabilirim?

Öncelikle dropbox websitesine giriyorsunuz ve Create an account ile yeni bir hesap oluşturuyorsunuz. E-mail adresinize gelen onay mailine tıklayarak hesabınızı aktifleştiriyorsunuz. Şifreleriniz ne kadar karmaşık koyarsanız bilgileriniz o kadar güvende olacaktır. Hesabınızı onayladıktan sonra Dropbox'un özel yazılımını indirerek bilgisayarınıza kuruyorsunuz. Yazılımı bilgisayarınıza kurduktan sonra yazılımı çalıştırıyorsunuz. Bu yazılım sayesinde istediğiniz bilgileri karşı sunucuya upload ederek kullanıcı adı ve şifrenizle her an erişilmeye hazır hale geliyor. Halihazırda kullanıcılara 2 Gb'lık ücretsiz bir alan veriliyor. İsterseniz ücretini ödemek koşuluyla kapasiteyi arttırabiliyorsunuz. Kurulumda program size bir klasör belirlemenizi söylüyor dropbox'a özel bir klasör oluşturup bu klasörü belirleyin. Artık o klasöre attığınız her dosya eş zamanlı bir şekilde dropbox'taki 2 Gb'lık alanınıza upload edilecek ve her yerden erişime hazır hale gelecektir. İsterseniz akıllı telefonlarınızdanda bu dosyalara ulaşabilirsiniz.
Dropbox'ta hangi bilgiler bulundurulmamalı?

1- Kişisel kimlik bilgileriniz,
2- Kredi kartı bilgileriniz,
3- Herhangi bir bankada bulunan hesap bilgileriniz,
4- Cep telefonu bilgileriniz,
5- Ev adresi bilgileriniz,
6- Online bankacılık şifreleriniz,
7- Özel fotoğraflarınızı,
8-Paypalvb. gibi e-ödeme sistemleri bilgilerinizin bulunmamasına özen gösteriniz.
Dropbox'un yararları nelerdir?

1- Dosyalarınıza tek merkezden ulaşabilirsiniz.
2- Dilerseniz şifrenizi arkadaşınıza vererek dosyalara onunda ulaşmanı sağlayabilirsiniz.
3- Fotoğraflarınızı depolayarak paylaşabilirsiniz.
4- Tek bir dosya için harici hard diskinizi yanınızda taşımanız gerekmez.

Kaynak:http://sosyalmedyakulubu.com.tr/sosyalmedya/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-arastirma.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder